Gruszki myjemy i obieramy, kroimy na cztery części. Ocet, woda, cukier zagotowujemy. Następnie pokrojone gruszki wkładamy do słoików i zalewamy gorącą zalewą. Nadają się do deserów na zimę i ciast.
Ile porcji: 5
Czas przyrządzenia: 30 min.
Data dodania: 2023-01-04
Dodany przez: enia
Kategoria: Przetwory
Ile porcji: 24
Czas przyrządzenia: 60 min.
Data dodania: 2023-05-07
Dodany przez: ilonar2301
Ile porcji: 1
Czas przyrządzenia: 35 min.
Data dodania: 2024-03-02
Dodany przez: mati
Czas przyrządzenia: 45 min.
Data dodania: 2023-02-25
Dodany przez: Wiera
Data dodania: 2023-07-31
Dodany przez: eva45
Czas przyrządzenia: 180 min.
Data dodania: 2023-04-23
Dodany przez: monika4