Przepis na Sałatka ogórkowo kapuściana

Dodano przez:
Ile porcji:
7
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
1 g
Czas gotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1543
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

do słoja

  • ogórki 8 kg
  • marchewka 1 kg
  • cebula 1 kg
  • kapusta 1 kg

zalewa

na słój

Akcesoria

  • słoje
  • misy

Jak zrobić Sałatka ogórkowo kapuściana?

Ogórki obrać i pokroić w plastry. Posolić. Cebulę pokroić w piórka, osolić. Kapustę posiekać drobno, osolić. Wszystko powinno stać w osobnych misach przez 4 godziny. Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wrzucić na wrzątek i gotować 3 minuty, odcedzić. Ogórki i całą resztę odcedzić, wymieszać razem i wkładać do słojów. Zalać zalewą i gotować 20 minut.

Podobne przepisy

Sałatka ogórkowo-pomidorowa na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Mus malinkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Przetwory

Suszone śliwki

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Sałatka ogórkowa z fasolką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Papryka blanszowana

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 13 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Przetwory

Jagodowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-27

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Przetwory