Przepis na Gotowano-wędzony boczek

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
2 g
Czas gotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2379
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek,łyżka,widelec,nóż

Jak zrobić Gotowano-wędzony boczek?

Boczek w całości umyć ciepłą wodą, oczyścić z resztek szczeciny i naskórka oraz usunąć strzępki mięsa i tłuszczu. Sznurkiem zakręcić boczek i założyć na kij wędzarniczy i uwędzić. Zagotować wodę wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Uwędzony boczek należy włożyć do gotującego się wrzątku i gotować we wrzącej wodzie przez ok. 1 godziny. Wyjęty z wody boczek ostudzić i pozostawić w chłodnym miejscu. Ogórka małosolnego pokroić na kawałki i obłożyć boczek do smaku.

Podobne przepisy

Golonka z zupy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Kotlety szwajcarskie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa z sosem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Okrasa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone z farszem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-04

Dodany przez: p0mid0r

Kategoria: Mięsne

Udka w sosie pomidorowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-20

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne