Przepis na Gęś pieczona z jabłkami i majonezem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
2481
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • gęś 1 szt
  • jabłka 4 sztuki
  • sól 4 łyżki
  • majeranek 4 łyżki
  • majonez mały 1 słoiczek

Jak zrobić Gęś pieczona z jabłkami i majonezem?

Gęś zasolić i schować w chłodne miejsce na 24 godz. Po tym czasie gęś nasmarować majonezem, posypać majerankiem a do środka włożyć jabłka pokrojone na 4 części bez gniazd nasiennych. Piec w 180 stopniach 3, 5-4 godz w naczyniu żaroodpornym.

Podobne przepisy

Pieczone indycze udźce

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Ulubiony gulasz

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: noteska

Kategoria: Mięsne

Kebab na frytkach

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Gęś po polsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Mięsne

Nuggetsy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Mięsne

Makaron razowy z sosem mięsnym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne