Przepis na Gałeczki serowo-ryżowe

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1299
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

  • mięso mielone 0,5 kg
  • ryż 1 woreczek
  • przyprawa 3 łyżki
  • cebulka 1 szt
  • ser 20 g

Jak zrobić Gałeczki serowo-ryżowe?

Mięso mielone doprawiamy przyprawą do mięsa. Ryż gotujemy w osolonej wodzie 15 minut na wolnym ogniu. Cebulkę kroimy w kostkę. Ser tarkujemy. Wszystko łączymy i robimy kuleczki. Gotujemy w wodzie 15 minut. Można zrobić sos do nich, ale niekoniecznie ponieważ ser daje specyficzny smak. Posypać koperkiem.

Podobne przepisy

Tort naleśnikowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-04

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Majonez

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-11

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Pyzy z gotowanych ziemniaków

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-14

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Uszka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Naturalny sos borówkowy do makaronu, parowańcy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Jarskie

Ziemniaczki z rzodkiewką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-10-26

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Jarskie