Przepis na Gałeczki serowo-ryżowe

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1290
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

  • mięso mielone 0,5 kg
  • ryż 1 woreczek
  • przyprawa 3 łyżki
  • cebulka 1 szt
  • ser 20 g

Jak zrobić Gałeczki serowo-ryżowe?

Mięso mielone doprawiamy przyprawą do mięsa. Ryż gotujemy w osolonej wodzie 15 minut na wolnym ogniu. Cebulkę kroimy w kostkę. Ser tarkujemy. Wszystko łączymy i robimy kuleczki. Gotujemy w wodzie 15 minut. Można zrobić sos do nich, ale niekoniecznie ponieważ ser daje specyficzny smak. Posypać koperkiem.

Podobne przepisy

Kotleciki pieczarkowo-serowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Grzyby

Pierogi z serem i kaszą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Jarskie

Francuskie kluseczki

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-03

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Tortille

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Jarskie

Jajka pod kołderką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Odsmażane pierożki z soczewicą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: madi356

Kategoria: Jarskie