Przepis na Galaretka z jajkami

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1128
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • groszek 50 dag
  • jajka przepiórcze kilka szt
  • żelatyna 5 łyżek
  • sól
  • biały pieprz
  • kostka rosołowa

Jak zrobić Galaretka z jajkami?

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, żeby napęczniała. Kostkę rosołową rozpuścić w 1 l wody, włożyć groszek i marchewkę, gotować aż będą miękkie, odcedzić. Rosół połączyć i rozpuszczoną żelatyną. Do formy z kominkiem włożyć groszek, marchew i kilka jaj ugotowanych na twardo, zalać rosołem, przyprawić do smaku. Wstawić do lodówki żeby zastygło. Na wierzchu (po wyjęciu z formy) można ułożyć resztę jajek.

Podobne przepisy

Kanapki z jajkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-01

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Makaron z brokułami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Ogórki słodko kwaśne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Śniadanie witaminowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Jajka pod kołderką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Masa jajeczno-wątróbkowa do kanapek

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet