Przepis na Galaretka z agrestu

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2061
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż, Przetwory

Składniki

Jak zrobić Galaretka z agrestu?

Agrest obieramy z szypułek, myjemy i przekładamy do rondla. Zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu do czasu aż owoce zmiękną. Przecieramy i przecedzamy przez sito wyłożone gazą, dokładnie odciskamy. Dodajemy cukier i sok z cytryny w proporcjach: na jeden litr odciśniętego soku – 75 dag cukru i łyżeczkę soku z cytryny. Wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu aż masa zacznie gęstnieć. Przekładamy do słoików, zakręcamy, odwracamy do góry dnem do wystygnięcia.

Podobne przepisy

Pulpety z papryką i ryżem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Smalec z jabłkami

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Papryka w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-06

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Przetwory

Ogórki w czosnkowej zalewie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Przetwory

Chutnej jabłkowo-korzenny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Powidła domowej roboty

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 300 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przetwory