Przepis na Galaretka z agrestu

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2103
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż, Przetwory

Składniki

Jak zrobić Galaretka z agrestu?

Agrest obieramy z szypułek, myjemy i przekładamy do rondla. Zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu do czasu aż owoce zmiękną. Przecieramy i przecedzamy przez sito wyłożone gazą, dokładnie odciskamy. Dodajemy cukier i sok z cytryny w proporcjach: na jeden litr odciśniętego soku – 75 dag cukru i łyżeczkę soku z cytryny. Wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu aż masa zacznie gęstnieć. Przekładamy do słoików, zakręcamy, odwracamy do góry dnem do wystygnięcia.

Podobne przepisy

Powidła jabłko-marchew-burak

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Przetwory

Faszerowane pomidory

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-09

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Kasze i ryż

Morele w zalewie koniakowej

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-06-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Ryż z marchewką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Rosół z kaczki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Kasze i ryż

Sałatka warzywna w zalewie curry

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 195 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Przetwory