Przepis na Galaretka domowej roboty

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
673
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

Jak zrobić Galaretka domowej roboty?

W 1/4 szklanki zimnej wody moczymy żelatynę. Maślankę mieszamy z cukrem oraz cukrem waniliowym aż się rozpuści. Z połówki cytryny wyciskamy sok i dodajemy do maślanki. Wodę z żelatyną podgrzewamy mieszając przy tym ciągle aż się rozpuści. W niewielkiej ilości wrzątku rozpuszczamy galaretkę i stopniowo dodajemy ją do maślanki. Całość podgrzewamy na małym ogniu przy czym nie zagotowujemy. Galaretkową masę przekładamy do naczyń spłukanych zimną wodą i ostygniętą wkładamy do lodówki aby zastygła. Zanim podamy możemy udekorować bitą śmietaną.

Podobne przepisy

Deser jabłkowo – biszkoptowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Desery

Sernikowa Fantazja

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Deser ananasowy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-08

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Jogurt z jagodami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: robbo

Kategoria: Desery

Sernik na zimno o smaku mango

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-14

Dodany przez: katarzyna_fly

Kategoria: Desery

Rolada kawowo-śmietanowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Desery