Przepis na Galaretka domowej roboty

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
708
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

Jak zrobić Galaretka domowej roboty?

W 1/4 szklanki zimnej wody moczymy żelatynę. Maślankę mieszamy z cukrem oraz cukrem waniliowym aż się rozpuści. Z połówki cytryny wyciskamy sok i dodajemy do maślanki. Wodę z żelatyną podgrzewamy mieszając przy tym ciągle aż się rozpuści. W niewielkiej ilości wrzątku rozpuszczamy galaretkę i stopniowo dodajemy ją do maślanki. Całość podgrzewamy na małym ogniu przy czym nie zagotowujemy. Galaretkową masę przekładamy do naczyń spłukanych zimną wodą i ostygniętą wkładamy do lodówki aby zastygła. Zanim podamy możemy udekorować bitą śmietaną.

Podobne przepisy

Lody truskawkowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-18

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Desery

Biszkopt przekładany

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Ciasta

Kasza manna z bananem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Desery

Farsz do naleśników

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Desery

Śliwki w czekoladzie z migdałami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-27

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Piwo na rozgrzewkę

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-31

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Desery