Przepis na Galareta

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
1426
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Galareta?

Kurczaka gotujemy razem z zielem angielskim oraz listkiem laurowym. Następnie dodajemy marchew i dodajemy wywar do smaku. gdy marchew już będzie miękka wyjmujemy ją z bulionu i kroimy w kostkę. Przestudzonego kurczaka dzielimy na małe kawałki. Do słoiczków lub miseczek układamy marchew oraz kawałki kurczaka. Żelatynę dodajemy do bulionu wg przepisu na opakowaniu i rozlewamy do słoiczków. Słoiki wstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin.

Podobne przepisy

Twarożek z olejem lnianym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-28

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zimny bufet

Kanapkowa pasta z pasztetu

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-24

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Jajka z szynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Uszka wigilijne (do barszczyku)

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet

Krakersy z sosem delikatnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Przekąski

Śledzie z maggi i czosnkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby