Przepis została opublikowana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2879 odwiedzających!
Smacznego!
Ciasto kruche: z mąki i masła roślinnego wyrobić kruche ciasto. Rozwałkować je na kwadrat o boku 15 cm. Ciasto octowe: wodę wymieszać z octem i solą, wlać do mąki i wyrobić ciasto octowe. Schłodzić. Ułożyć je pośrodku ciasta kruchego, rogi ciasta kruchego założyć do środka. Rozwałkować na prostokąt 30 na 60 cm. Złożyć na trzy i schłodzić w ok. 20 minut. Rozwałkować ponownie na prostokąt 30 na 60 cm. Czynność powtórzyć czterokrotnie. Na koniec ciasto pokroić w paski szerokości 3 cm. Ciasto obwijać na specjalnych rurkach, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 20 minut w temp. 200 stopni. Krem: białka jaj i połowę cukru umieścić w misce ustawionej nad parą. Ubijać, aż powstanie piana. Zdjąć znad pary, dodać resztę cukru i ponownie ubijać przez ok. 5 minut. Rurki napełnić kremem. Wystający z rurki krem można posypać wiórkami kokosowymi. A rurki po wierzchu, na posmarowanej jajkiem części, posypać odrobiną cukru.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery