Ciasto pokroić na 16 kawałków. Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec 20 minut. Truskawki pokroić na połówki. Polewę rozgrzać w rondelku i jeszcze ciepłą posmarować kawałki ciasta. Na polewie układać truskawki, po czym polać je połową syropu truskawkowego. Żelatynę rozpuścić w gorącym soku ananasowym. Śmietanę ubić na sztywno, po czym wlać do niej żelatynę i dokładnie wymieszać. Krem nałożyć na truskawki ułożone na cieście. Ciastka wstawić na 2 godziny do lodówki. Cukier puder wsypać do miseczki, wlać resztę soku ananasowego i utrzeć lukier. Pozostałe 8 kawałków ciasta posmarować lukrem, pokropić syropem i ułożyć na bitej śmietanie
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery