Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Margarynę, żółtka i cukier utrzeć do białości. Mąkę, migdały i proszek wymieszać w osobnej misce, dodać do masy żółtkowej razem z rozpuszczona czekoladą, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywna pianę i połączyć z ciastem. Ciasto wyłożyć do tortownicy o śr. 26 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą. Piez w piekarniku nagrzanym 180 stopni przez ok. 40 minut. W upieczonym zimnym cieście wydrążyć środek zostawiając po bokach ok. 2 cm. Ja użyłam wiśni ze słoika. W 1/4 szklanki soku wiśniowego rozpuścić budyń i cukier waniliowy, a resztę soku z wiśniami w rondelku stawiamy na ogień i doprowadzamy do wrzenia. Wlać budyń i gotować na małym ogniu przez ok. 1 minutę cały czas mieszając. Budyń wlać do ciasta, równo rozprowadzić i zostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem i śmietan-fiksem dodać 1/2 wydrążonego, pokruszonego ciasta, starta czekoladę, wymieszać i wyłożyć na budyń. Ciasto udekorować wiórkami, kawałkami czekolady i wiśniami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery