Przepis na Ekspresowa pascha z bakaliami

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
632
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • twaróg 300 g
  • masło 2 łyżki
  • cukier puder 2/3 szklaki
  • żółtka 4
  • cukier wankiliowy 1
  • rodzynki
  • figi
  • daktyle
  • skórka z cytryny
  • cząstki pomarańczy
  • brzoskwinie w puszce

Jak zrobić Ekspresowa pascha z bakaliami?

Ser wymieszać z masłem i cukrem pudrem, dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Figi i daktyle umyć, drobno posiekać. Do sera dodać żółtka, cukier waniliowy, skórkę cytrynową, figi, daktyle i rodzynki. Wymieszać.

Naczynie wyścielić gazą i włożyć masę serową. Wyrównać powierzchnię i na godzinę wstawić do lodówki. Gotową silnie schłodzoną paschę, przełożyć na półmisek, zdjąć gazę.

Udekorować cząstkami pomarańczy, osączonymi z zalewy i pokrojonymi brzoskwiniami oraz umytymi i osączonymi rodzynkami.

Podobne przepisy

Biszkopt z brzoskwiniami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasto ze śmietaną

Ile porcji: 25

Czas przyrządzenia: 58 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Mazurek pralinowy na waflach

Ile porcji: 9

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Rolada z bitą śmietaną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Wielkanocna baba czekoladowa z polewą biało-czarną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-21

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Ciasta

Ambasador z czekoladą i brzoskwiniami

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-10-15

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta