Przepis na Eklerki z kremem krówkowym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
50 m
Czas pieczenia:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
952
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

ciasto

krem

  • budyń 1 szt
  • masło 1/2 kostki
  • mleko skondensowane słodkie 0,5 puszki

Jak zrobić Eklerki z kremem krówkowym?

Wodę wlewamy do garnka, zagotowujemy i rozpuszczamy w niej masło. Wsypujemy mąkę, mieszamy aż zawartość garnka zgęstnieje. Wbijamy jaja i w dalszym ciągu mieszamy. Ciasto nakładamy porcjami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

W wolnym czasie przygotowujemy krem. Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, dodajemy masło i ubijamy. Gotowe ciastka kroimy na połówki, wewnątrz smarujemy kremem budyniowym a z zewnątrz skondensowanym mlekiem.

Podobne przepisy

Keks do dłuższego przechowywania

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: beka

Kategoria: Ciasta

Babka jogurtowa

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Przekładaniec

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Domowe wafle

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Babeczki śmietanowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-25

Dodany przez: pacul

Kategoria: Ciasta

Polewa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-02

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta