Przepis na Domowe mięso bez konserwantów

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
5760 min.
Czas przygotowania:
4 d
Data dodania:
Wyświetlenia:
1696
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Domowe mięso bez konserwantów

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Domowe mięso bez konserwantów?

Przyprawy mieszamy z solą, i dokładnie nacieramy nimi mięso. Natarte mięso obwiązujemy szpagatem, odstawiamy na 2-3 godzinki w temperaturze pokojowej. Po tym czasie wkładamy mięso do wyparzonego słoika i szczelnie zamykamy. Szczelnie zamknięty słoik wstawiamy do garnka z zimną wodą, woda powinna sięgać nie niżej niż do 3/4 wysokości słoika. Od zagotowania wody gotujemy. Ok 3 h. Po tym czasie wyłączyć ogień i zostawić w wodzie do ostygnięcia, odstawiamy w chłodne ciemne miejsce na min 3 dni. Po tym czasie otwieramy i jemy.

Podobne przepisy

Gulasz z piersi kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Mięsne

Mielone z indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Mięsne

Drobiowe kotleciki z papryką i pieczarkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Wątróbki drobiowe z ziemniakami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-31

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Mięsne

Bolońskie spaghetti

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-17

Dodany przez: grawer

Kategoria: Mięsne

Półmisek kolacyjny

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne