Przepis na Domowe mięso bez konserwantów

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
5760 min.
Czas przygotowania:
4 d
Data dodania:
Wyświetlenia:
1727
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Domowe mięso bez konserwantów

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Domowe mięso bez konserwantów?

Przyprawy mieszamy z solą, i dokładnie nacieramy nimi mięso. Natarte mięso obwiązujemy szpagatem, odstawiamy na 2-3 godzinki w temperaturze pokojowej. Po tym czasie wkładamy mięso do wyparzonego słoika i szczelnie zamykamy. Szczelnie zamknięty słoik wstawiamy do garnka z zimną wodą, woda powinna sięgać nie niżej niż do 3/4 wysokości słoika. Od zagotowania wody gotujemy. Ok 3 h. Po tym czasie wyłączyć ogień i zostawić w wodzie do ostygnięcia, odstawiamy w chłodne ciemne miejsce na min 3 dni. Po tym czasie otwieramy i jemy.

Podobne przepisy

Roladki z papryką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Półmisek kolacyjny

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Kuleczki mięsne

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Pierś gotowana w przyprawie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Golonka w sosie musztardowym

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-11-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Musztardowe udka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne