Przepis na Domowe mięso bez konserwantów

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
5760 min.
Czas przygotowania:
4 d
Data dodania:
Wyświetlenia:
1665
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Domowe mięso bez konserwantów

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Domowe mięso bez konserwantów?

Przyprawy mieszamy z solą, i dokładnie nacieramy nimi mięso. Natarte mięso obwiązujemy szpagatem, odstawiamy na 2-3 godzinki w temperaturze pokojowej. Po tym czasie wkładamy mięso do wyparzonego słoika i szczelnie zamykamy. Szczelnie zamknięty słoik wstawiamy do garnka z zimną wodą, woda powinna sięgać nie niżej niż do 3/4 wysokości słoika. Od zagotowania wody gotujemy. Ok 3 h. Po tym czasie wyłączyć ogień i zostawić w wodzie do ostygnięcia, odstawiamy w chłodne ciemne miejsce na min 3 dni. Po tym czasie otwieramy i jemy.

Podobne przepisy

Mielone z kiełbasą

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Flaczki z kurczaka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Karkówka Mańki

Ile porcji: 18

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Roladki z suszonymi owocami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pulpety z mięsa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka zawijane w boczku

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne