Receptura została dodana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2870 osób!
Bon Appétit!
Cukier karmelizować na suchej patelni i na papierze do pieczenia porozciągać z niego nitki i tak go zastudzić. Wydrążyć przekrojone połówki cytryny, włożyć je do zamrażalnika. Przygotować sos: miąższ cytrynowy poddusić z 3/4 szkl wody, goździkami i wanilią. Przetrzeć przez sito i ponownie zagotować z 1 szklanką wody, miodem, skórką cytrynową. Rozpuścić mąkę ziemniaczaną w 1/4 szklanki wody i wlewać mieszając do gotującego się sosu. Sos ostudzić. Zamrożone foremki z cytryn wypełnić lodami. Polać zimnym sosem. Do dekoracji możemy wykorzystać sezonowe owoce, nitki karmelu i rozpuszczoną czekoladę.
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery