Receptura została opublikowana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2288 osób!
Na zdrowie!
Roztopić w garnuszku masło i czekoladę, dodać rozkruszone ciasteczka. Wszystko dokładnie zamieszać, w razie potrzeby dodając odrobinę mleka. Masę wyłożyć na spodzie okrągłej tortownicy (23 cm) uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Równomiernie rozprowadzić masę na tortownicy pomagając sobie nożem lub specjalną paletką. Przygotowanie nadzienia ciasta tak samo rozpoczynamy od roztopienia w garnuszku masła z czekoladą, a następnie studzimy je. W misce ubić mikserem jajka z cukrem, aż otrzymamy puszystą masę. Wówczas dodać śmietankę i ostudzoną masę z masła i czekolady. Zamieszać. Gotowy krem wylać na wcześniej przygotowany spód i włożyć do wcześniej nagrzanego do około 180° piekarnika. Piec przez około 45 minut. Upieczone i ostudzone ciasto polewamy czekoladową polewą
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta