Przepis na Ciasto z pianką

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4515
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

W cieście można użyć owoców sezonowych jak truskawki, maliny…

Receptura została opublikowana w dniu: 18.03.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2356 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • biszkopt 1 opakowanie
  • galaretka wiśniowa 1 opakowanie
  • woda 1 szklanka
  • mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
  • cukier 1/2 szklanki
  • żelatyna 2 łyżki
  • woda 5 łyżek
  • polewa orzechowa 1 opakowanie

Jak zrobić Ciasto z pianką?

Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach wody. Mleko przelać do miski i zmiksować z cukrem, wlać galaretkę i żelatynę. Całość ubijać.
Biszkopty rozdzielić na 3 krążki, dwa posmarować tężejąca pianką, przykryć jednym czystym.
Wierzch ozdobić polewa orzechową.
Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Podobne przepisy

Waflowa rolada z bakaliami

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Rolada

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Ciastka bezowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: cartoon

Kategoria: Ciasta

Ciasto trzepane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-15

Dodany przez: Pola

Kategoria: Ciasta

Tort malinowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Biszkopt tradycyjny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta