Przepis na Ciasto podstawowe na pierogi gotowane – 2

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1084
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została opublikowana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2153 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ciasto podstawowe na pierogi gotowane – 2?

Mąkę przesiać na stolnicę, w środku zrobić zagłębienie, dodać sól i powoli wlewać gorącą wodę zarabiając ciasto najpierw drewnianą łyżką, by nie poparzyć rąk. A następnie zagnieść ciasto dłońmi i wyrobić dobrze, ale lekko – ma być wolne.

Podobne przepisy

Wegetariańska zapiekanka z mozzarellą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Twarożek

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Niby bigos

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Jarskie

Tort ryżowy – mediterane

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Piwne naleśniki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-25

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Małe pizze

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: dodzia

Kategoria: Jarskie