Przepis na Ciasto Pati

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1093
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

  • biszkopty okrągłe 4 opakowania
  • budyń śmietankowy 3 opakowania
  • mleko
  • masło 250 g
  • kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
  • powidła malinowe
  • woda 400 ml
  • cukier 1 łyżeczka

Akcesoria

  • rondelek
  • łyżka
  • forma do ciasta
  • blaszka do tartej

Jak zrobić Ciasto Pati?

Mleko zagotować, wymieszać z budyniem w proszku w proporcji trochę mniejszej niż wskazuje informacja na opakowaniu. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masło utrzeć mikserem, stopniowo dodając budyń. Wszystko dokładnie zmiksować. Kawę rozpuścić w wodzie z cukrem. Biszkopty zamaczać pojedynczo w kawie i układać ściśle przy sobie, w razie potrzeby łatając przestrzenie między biszkoptami tak, aby dokładnie zakryć dno blaszki. Tak ułożony spód posmarować warstwą kremu, na to położyć powidła malinowe. Przykryć kolejną warstwą biszkoptów, tym razem już nie zakrywać dokładnie spodu tylko swobodnie układać obok siebie biszkopty. Położyć kolejną warstwę kremu, wygładzić powierzchnię, udekorować. Schłodzić przed podaniem.

Podobne przepisy

Babeczki z przeczkami czerwonymi

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Ciasta

Ciasto czekoladowe przekładane

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 105 min.

Data dodania: 2022-10-29

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

WZ

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-16

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Polewa czekoladowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-16

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Sernik mojej mamy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Ciasto z suszonymi śliwkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Ciasta