Przepis na Ciasto francuskie z pieczarkami

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
6364
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Znakomite dla niespodziewanych i spodziewanych gości.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ciasto francuskie z pieczarkami?

Ciasto francuskie rozwałkowujemy, kroimy na kwadraty. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry. Kwadraty ciasta smarujemy masłem, układamy pieczarki, solimy, pieprzymy, posypujemy tymiankiem. Nakrywamy drugim „podziurkowanym” kawałkiem ciasta. Układamy w natłuszczonej blaszce. Pieczemy 15 min w 200st.

Podobne przepisy

Śliwka w boczku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zimny bufet

Ziemniaki po a’la staropolsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Jogurt grecki z zarodkami pszennymi

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Orzeszkowe jajka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Pomidory z cebulą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-26

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Mięsno boczkowe smarowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet