Przepis na Ciasto do karpatki

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
5 min.
Czas przygotowania:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2257
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Receptura została opublikowana w dniu: 31.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2933 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Ciasto do karpatki?

W garnku zagotowujemy wodę z margaryną, dodajemy mąkę i gotujemy kilka sekund, dokładnie mieszając. Masę studzimy, dodajemy pojedynczo jajka i miksujemy na gładko. Masę dzielimy na 2 porcje. W blaszce wykładamy papier do pieczenia, ciasto rozwałkowujemy na blaszce. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni pieczemy 10 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy 20 minut. Drugą połowę ciasta pieczemy tak samo. Wystudzone ciasto przekładamy masą.

Podobne przepisy

Okrągluszki

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Strucla makowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-16

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Wuzetka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-11

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Ciasta

Mazurek budyniowo-jabłkowy

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Ciasto z budyniem i owocami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Blok czekoladowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-02

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta