Przepis na Ciastka z orzechami włoskimi

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2878
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • mąka 30 dag
  • masło 20 dag
  • cukier puder 12 dag
  • zmielone orzechy wloskie 12 dag

Jak zrobić Ciastka z orzechami włoskimi?

Mąkę, masło, cukier i orzechy należy wymieszać, wyrobić ciasto. Formować ciasteczka. Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku na złoto.

Podobne przepisy

Śmietanowiec z galaretkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: wiechu

Kategoria: Ciasta

Kakaowiec z polewą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka drożdżowe z marmoladą

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Chleb na sosie pieczeniowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-31

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Podstawa do ciasta z biszkoptów

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ciasta

Ciasto w kropeczki

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta