Przepis na Ciastka z orzechami włoskimi

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2869
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została dodana w dniu: 11.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2258 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • mąka 30 dag
  • masło 20 dag
  • cukier puder 12 dag
  • zmielone orzechy wloskie 12 dag

Jak zrobić Ciastka z orzechami włoskimi?

Mąkę, masło, cukier i orzechy należy wymieszać, wyrobić ciasto. Formować ciasteczka. Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku na złoto.

Podobne przepisy

Ciasto z masą krówkową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Masa jogurtowo serowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Piernik żytni

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Ciasta

Ananaski w cieście

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Niezawodny biszkopt

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-06

Dodany przez: dabal03

Kategoria: Ciasta

Ciasto białkowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Ciasta