Przepis na Chutney jabłkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
864
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Chutney jabłkowy?

Jabłka umyć, osuszyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Rodzynki opłukać. Jabłka wraz z cebulą i rodzynkami przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać posiekany imbir, wlać połowę octu winnego. Gotować około 20 minut często mieszając. Po upływie tego czasu dolać pozostały ocet, dodać cukier i sól. Gotować przez 10 minut. Chutney podawać do mięs.

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowo-fasolkowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy

Rosól z kurczaka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Zupy

Zupa groszkowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy

Bulion Heleny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-28

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Flaczki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 215 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia polska

Zupa wiosenna botwinkowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-26

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy