Przepis na Chutney jabłkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
845
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Przepis została opublikowana w dniu: 24.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2063 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Chutney jabłkowy?

Jabłka umyć, osuszyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Rodzynki opłukać. Jabłka wraz z cebulą i rodzynkami przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać posiekany imbir, wlać połowę octu winnego. Gotować około 20 minut często mieszając. Po upływie tego czasu dolać pozostały ocet, dodać cukier i sól. Gotować przez 10 minut. Chutney podawać do mięs.

Podobne przepisy

Żurek wielkanocny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-08-24

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy

Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Barszcz czerwony zabielany

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa paprykowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Zupa z kurkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-15

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Zupy

Krupnik domowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: testera

Kategoria: Zupy