Przepis na Chowder z ostryg

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
786
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Chowder z ostryg?

Ostrygi osączyć na gęstym sicie lub kawałku gazy, zachowując płyn. Mleko wymieszać ze śmietaną. Dodać cebulę, seler, pietruszkę i pieprz. Dusić przez kilka min. Mleko ze śmietaną przelać przez sito. Przelać z powrotem do rondla. Dolać płyn ostrygowy. Odstawić.

Na dużej patelni stopić masło na średnim ogniu. Dodać ostrygi. Smażyć 1 min, aż napęcznieją. Ostrygi dodać do masy kremowej. Dobrze podgrzać.

Podobne przepisy

Barszcz wigilijny

Ile porcji: 6

Data dodania: 2023-06-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa z dyni

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa z bazylią

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-05

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Zupy

Rosół z perliczki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 135 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Zupy

Aromatyczna zupa marchewkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Zupka jarzynowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-08

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zupy