Przepis na Chowder z ostryg

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
836
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Chowder z ostryg?

Ostrygi osączyć na gęstym sicie lub kawałku gazy, zachowując płyn. Mleko wymieszać ze śmietaną. Dodać cebulę, seler, pietruszkę i pieprz. Dusić przez kilka min. Mleko ze śmietaną przelać przez sito. Przelać z powrotem do rondla. Dolać płyn ostrygowy. Odstawić.

Na dużej patelni stopić masło na średnim ogniu. Dodać ostrygi. Smażyć 1 min, aż napęcznieją. Ostrygi dodać do masy kremowej. Dobrze podgrzać.

Podobne przepisy

Fasola po bretońsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa z makaronem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-11-23

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Zupy

Czerwona zupka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Zupy

Zupa krem z dyni

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Zupy

Kapuśniak jak u babci

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Warzywa

Żurek wielkanocny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy