Przepis na Bosmański sos

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
7069
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

  • śmietana 1 szklanka
  • polędwica bosmańska 100 g
  • ser żółty utarty 125 g
  • sól cebulowa 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Bosmański sos?

Śmietanę wymieszać bardzo dokładnie z serem, a następnie przyprawić solą cebulową i pieprzem, do smaku. Polędwicę pokroić w plasterki i część dodać do sosu. Dokładnie wymieszać. Resztę udekorować na wierzchu sosu. Idealny do gotowanej ryby lub jajek na twardo.

Podobne przepisy

Sos do dań mięsnych

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Sosy

Sos salsa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: weramera

Kategoria: Sosy

Sos pietruszkowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-26

Dodany przez: Mayki

Kategoria: Sosy

Sos tzatziki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sosy

Sos paprykowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-17

Dodany przez: dc3m

Kategoria: Sosy

Sos (dip) czosnkowy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Sosy