Przepis na Biszkopt do tortownicy

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1537
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta, Desery

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • mikser

Jak zrobić Biszkopt do tortownicy?

Białka ubijamy z cukrem na sztywna piane. Do ubitych białek dodajemy po trochę na przemian żółtka i mąkę, ciągle ubijając. Dodajemy proszek. Taka masę przelewamy do tortownicy i pieczemy ok 25 min w 180 stopniach. Jak biszkopt ostygnie przekrawam go na pół i wychodzą mi 2 warstwy.

Podobne przepisy

Miodownik inaczej

Ile porcji: 25

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-06

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Deser dla Mamy

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Desery

Brzoskwiniowiec mamusi

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Sernik z rodzynkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-09

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Ciasta

Kajmakowa masa do ciast

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-12

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Desery

Kawa Moniki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery