Przepis na Biszkopt do tortownicy

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1568
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta, Desery

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • mikser

Jak zrobić Biszkopt do tortownicy?

Białka ubijamy z cukrem na sztywna piane. Do ubitych białek dodajemy po trochę na przemian żółtka i mąkę, ciągle ubijając. Dodajemy proszek. Taka masę przelewamy do tortownicy i pieczemy ok 25 min w 180 stopniach. Jak biszkopt ostygnie przekrawam go na pół i wychodzą mi 2 warstwy.

Podobne przepisy

Bezy z rumieńcem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Krem 'ptasia pianka’

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-20

Dodany przez: misia

Kategoria: Desery

Ciasto wiśniowo-galaretkowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Ciastka kokosanki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Tort Motylek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Babeczki biszkoptowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Desery