Buraki obieramy kilka dni wcześniej i kroimy na talarki. Układamy je w słoiku, zalewamy letnią wodą, dodajemy obrany czosnek, ziele angielskie i pieprz. Na samym wierzchu układamy kromkę suchego chleba. Słoik szczelnie zakręcamy, obwijamy ręcznikiem i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po paru dniach usuwamy nagromadzoną pianę, do oddzielnego naczynia zlewamy ze słoików powstały kwas i umieszczamy go w lodówce. Gotujemy wywar z włoszczyzny i przypraw. Gotujemy grzyby. Do wywaru z włoszczyzny wlewamy szklankę wywaru z grzybów i szklankę kwasu z buraków. Następnie doprawiamy i dodajemy 2 ząbki czosnku. Barszcz podgrzewamy tak by nie zagotował się. Smacznego.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy