Wafelki są smakowite i ładnie wyglądają, jednak możemy pozostawić złożone wafle w całości, a kroimy dopiero przy podaniu na stół.
Przepis została dodana w dniu: 03.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2175 osób!
Bon Appétit!
Daktyle – bez pestek, rodzynki i figi rozdrabniamy i miksujemy. Następnie łączymy je z migdałami i miodem. Masę nakładamy na połowę wafli a drugą połową wafli nakrywamy te, posmarowane masą. Dociskamy lekko i kroimy na małe kwadraciki. Polewamy polewą, ozdabiamy wiórkami kokosowymi lub czym chcemy. Uwagi: ale jeśli nie mamy cukrowych perełek, też nic się nie dzieje. Wafelki ozdabiamy wtedy słupkami migdałów, ewentualnie kandyzowaną skórka cytrynową lub pomarańczową, drobno posiekaną lub po prostu, tym, na co mamy ochotę.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery