Receptura została opublikowana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2477 osób!
Smacznego!
Żółtka jaj ubijamy z cukrem na puszysty krem, dodajemy przesianą mąkę i dalej ubijamy lub ucieramy. Białka ubite na sztywną pianę dokładamy do ciasta żółtkowego. Delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto nakładamy do wysmarowanych tłuszczem i obsypanych mąką foremek. Piekarnik nagrzewamy do 170 – 180 stopni c. I pieczemy babeczki na złoty kolor. Z cukru i wody gotujemy rzadki syrop. Pod koniec do syropu dodajemy rum albo wino i sok z cytryny. W syropie tym moczymy wystudzone babeczki. Nasączone babeczki możemy dekorować konfiturami, owocami kandyzowanymi lub surową krajanką z owoców.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery