Przepis na Lucynki

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
779
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • mąka 100 g
  • migdały 100 g
  • czekolada 100 g
  • cukier puder 100 g
  • żółtka 4 szt
  • wafle

Jak zrobić Lucynki?

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zemleć i połączyć z rozpuszczoną czekoladą, cukrem, przesianą mąką oraz przetartymi przez sito ugotowanym żółtkami; zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, ułożyć na blasze wyłożonej waflami, wyrównać powierzchnię i upiec w ciepłym piekarniku. Po wystudzeniu pokrajać w kostkę i polać lukrem w dwóch kolorach.

Podobne przepisy

Tort Motylek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Smaczny sernik

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-01

Dodany przez: beka

Kategoria: Ciasta

Babka piaskowa

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Sernik z makiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Bułki z kminkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Ciasta

Ciasto przekładane z jabłkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta