Przepis na Zupa z ementalera

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
962
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 13.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2583 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Zupa z ementalera?

Ser zetrzeć na tarce jarzynowej o małych otworach. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Wodę zagotować z kostkami bulionowymi, dodać odrobinę pieprzu. Bulion połączyć z podsmażoną cebulą, zagotować. Wsypać starty ser.

Podobne przepisy

Majonezik z chrzanem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zupy

Mus jabłkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Zupy

Chłodnik ogórkowy na upalne dni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Zupa grzybowa (snkapur)

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-06

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Żurek wielkanocny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-08-24

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy