Przepis na Zupa pieczarkowa z pulpecikami

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3602
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • pieczarki 1/2 kg
  • ziemnaki 3 szt
  • pora 4 szt
  • mięso mielone 1/2 kg
  • kostki rosołowe 4 szt
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • maggi
  • śmietana
  • masło

Jak zrobić Zupa pieczarkowa z pulpecikami?

Dwa litry wody zagotować z kostkami rosołowymi. Ziemniaki pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Pory pokroić w plasterki i zeszklić na maśle. Pory, ziemniaki i pieczarki dodać do zupy. Do mielonego mięsa dodać przyprawę i przyrządzić tak jak na kotlety ale bez bułki. Formować malutkie pulpeciki i wkładać do zupy, gotować 20 min. Na koniec doprawić do smaku maggi i zabielić śmietaną.

Podobne przepisy

Witaminki do zupy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Zupy

Kapuśniak z parówkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Zupy

Barszcz wigilijny

Ile porcji: 6

Data dodania: 2023-06-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Soczewicówka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: jasia

Kategoria: Zupy

Zupa szczwiowa ze śmietaną

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa z zacierkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy