Przepis na Zupa owocowo-warzywna z piernikiem

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
716
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • pierniki bez czekolady 10 dag
  • pomidory 30 dag
  • czerwona porzeczka 30 dag
  • truskawki 35 dag
  • maliny 35 dag
  • brzoskwinie 2 szt
  • sok z jednej cytryny
  • cukier 10 dag
  • listki bazylii do dekoracji

Jak zrobić Zupa owocowo-warzywna z piernikiem?

Pomidory obieramy ze skórki i miksujemy z 20 dag truskawek, 20 dag malin, 15 dag porzeczek, jedną brzoskwinią, sokiem z cytryny, cukrem. Następnie przecieramy przez sito by usunąć pestki. Wstawiamy do lodówki. Pierniki kroimy na kawałki i podsuszamy w piekarniku. Przecier z owoców rozlewamy na talerze, posypujemy piernikami i resztą owoców, dekorujemy bazylią.

Podobne przepisy

Barszcz wigilijny

Ile porcji: 6

Data dodania: 2023-06-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Wywar do grochówki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Zupy

Kapuśniak – po staropolsku- nowocześnie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Zupa ze szczawiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-20

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Chłodnik na maślance

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Ogórkowa z koperkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy