Przepis na Zupa owocowo-warzywna z piernikiem

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
744
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • pierniki bez czekolady 10 dag
  • pomidory 30 dag
  • czerwona porzeczka 30 dag
  • truskawki 35 dag
  • maliny 35 dag
  • brzoskwinie 2 szt
  • sok z jednej cytryny
  • cukier 10 dag
  • listki bazylii do dekoracji

Jak zrobić Zupa owocowo-warzywna z piernikiem?

Pomidory obieramy ze skórki i miksujemy z 20 dag truskawek, 20 dag malin, 15 dag porzeczek, jedną brzoskwinią, sokiem z cytryny, cukrem. Następnie przecieramy przez sito by usunąć pestki. Wstawiamy do lodówki. Pierniki kroimy na kawałki i podsuszamy w piekarniku. Przecier z owoców rozlewamy na talerze, posypujemy piernikami i resztą owoców, dekorujemy bazylią.

Podobne przepisy

Soczewicówka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: jasia

Kategoria: Zupy

Zakwas z buraków na wielkanocny barszczyk

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Arabska zupa z soczewicy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia arabska

Zupa krem z marchewki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Krupnik z kaszy manny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-26

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Żurek wielkanocny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy