Przepis na Zupa owocowo-warzywna z piernikiem

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
773
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • pierniki bez czekolady 10 dag
  • pomidory 30 dag
  • czerwona porzeczka 30 dag
  • truskawki 35 dag
  • maliny 35 dag
  • brzoskwinie 2 szt
  • sok z jednej cytryny
  • cukier 10 dag
  • listki bazylii do dekoracji

Jak zrobić Zupa owocowo-warzywna z piernikiem?

Pomidory obieramy ze skórki i miksujemy z 20 dag truskawek, 20 dag malin, 15 dag porzeczek, jedną brzoskwinią, sokiem z cytryny, cukrem. Następnie przecieramy przez sito by usunąć pestki. Wstawiamy do lodówki. Pierniki kroimy na kawałki i podsuszamy w piekarniku. Przecier z owoców rozlewamy na talerze, posypujemy piernikami i resztą owoców, dekorujemy bazylią.

Podobne przepisy

Barszcz na kiełbaskach piprzowych

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zupy

Leczo Leczo

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-16

Dodany przez: Olka

Kategoria: Mięsne

Zacierka z mąki razowej na mleku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-07

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Góralski żurek

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: kassik

Kategoria: Zupy

Gęsty krupnik na króliku z młodych warzyw

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 115 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Żurek świąteczny

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-07

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy