Przepis na Zupa kwaśno-ostra

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1055
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • mąka kukurdziana 2 łyżki
  • woda 4 łyżki
  • sos sojowy jasny 2 łyżki
  • ocet z wina ryżowego 3 łyżki
  • pieprz 1/2 łyżeczki
  • chili papryczka 1
  • jaja 1
  • olej 2 łyżeczki
  • cebula 1
  • bulion drobiowy 850 ml
  • pieczarka 1
  • pierś kurczaka 50 g
  • olej sezamowy 1 łyżeczka

Jak zrobić Zupa kwaśno-ostra?

Mąkę wymieszać z wodą na gładką pastę. Dodać sos sojowy, ocet, pieprz i chili (drobno posiekana). Wymieszać. Jajko wbić do drugiej miseczki i dobrze ubić. Rozgrzać olej w ogrzanym woku i smażyć posiekaną cebulę 1-2 min. Dodać bulion, pieczarkę i kurczaka pokrojonego w cieniutkie paseczki, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować ok. 15 min. Dodać mąkę i gotować. Podczas mieszania stopniowo dolewać jajko tak, żeby powstały długie cienkie kluski. Skropić olejem sezamowym.

Podobne przepisy

Prosta zupa babuni

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Kapuśniak – po staropolsku- nowocześnie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Zupa ogórkowa pyszna

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy

Mój żurek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zupy

Kwaśno-ostra zupa grzybowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Zupa groszkowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy