Przepis na Zupa jagodowa

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
898
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Przepis została opublikowana w dniu: 24.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2079 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

  • jagody 30 dag
  • jogurt naturalny 0,5 l
  • śmietana 12% 1 szklanka
  • cukier 2 łyżki
  • sok z cytryny do smaku
  • sól 1 szczypta

Jak zrobić Zupa jagodowa?

Jagody opłukujemy i osuszamy. Jogurt mieszamy trzepaczką ze śmietaną, cukrem, sokiem cytrynowym i solą. Dodajemy jagody – 2 łyżki odkładamy do dekoracji. Zupę z jagodami miksujemy na gładki krem i wstawiamy do lodówki. Zupę rozlewamy na talerze i dekorujemy całymi jagodami.

Podobne przepisy

Szczawiówka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupa jajeczna

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Zupy

Zupa mleczna z grzankami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Krem brokułowy z rzeżuchą

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2012-09-26

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Pieczarkowa z makaronem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Zupa pieczarkowa z chińską nutą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-05-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy