Przepis na Zupa cebulowa francuska

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1155
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2542 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zupa cebulowa francuska?

W jednym garnku należy gotować rosół z mięsa i włoszczyzny, w drugim w małej ilości wody pokrojoną w kostkę i wcześniej podsmażoną na maśle cebulę. Gdy rosół będzie już ugotowany należy go przecedzić, dodać do niego przetartą włoszczyznę, ugotowaną cebulę wraz z wywarem i pokrojony w kostkę ser. Zupę doprawić do smaku.

Podobne przepisy

Rosół 'Rossini’

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-03

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Barszcz wigilijny

Ile porcji: 6

Data dodania: 2023-06-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa krem warzywna

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-18

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Wegetariańska zupa warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 43 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Barszcz grzybowy

Ile porcji: 6

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Kolacja ze składników pozostałych z obiadu

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-23

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy