Przepis na Wiosenne kanapki

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1909
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została opublikowana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2069 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • bułka paryska 6 kromek
  • masło roślinne 2-4 dag
  • rzodkiewka 4-5 owoców
  • rzeżucha świeża
  • sól

Jak zrobić Wiosenne kanapki?

Bułkę pokroić w ukośne kromki, posmarować masłem roślinnym. Rzodkiewkę umyć, osuszyć, odciąć listki (zielone młodziutkie listki drobniutko posiekać i zostawić). Umytą i osuszoną rzodkiewkę pokroić w plasterki i ułożyć na kromeczkach, dodać opłukaną i osuszoną rzeżuchę, możemy również na kanapkach położyć posiekane młodziutkie listki rzodkiewki. Całość lekko oprószamy solą i jeśli ktoś lubi pieprzem cytrynowym.

Podobne przepisy

Pierogi ze szpinakiem i fetą

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Jarskie

Kasza na sypko z cebulką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Waniliowe pierogi leniwe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Jarskie

Duszona cebulka z rodzynkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Pieczarkowy farsz do sosów

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Jarskie

Buraczek, ziemniaczek, marchewka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-28

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie