Przepis na Wiosenne kanapki

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1935
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

  • bułka paryska 6 kromek
  • masło roślinne 2-4 dag
  • rzodkiewka 4-5 owoców
  • rzeżucha świeża
  • sól

Jak zrobić Wiosenne kanapki?

Bułkę pokroić w ukośne kromki, posmarować masłem roślinnym. Rzodkiewkę umyć, osuszyć, odciąć listki (zielone młodziutkie listki drobniutko posiekać i zostawić). Umytą i osuszoną rzodkiewkę pokroić w plasterki i ułożyć na kromeczkach, dodać opłukaną i osuszoną rzeżuchę, możemy również na kanapkach położyć posiekane młodziutkie listki rzodkiewki. Całość lekko oprószamy solą i jeśli ktoś lubi pieprzem cytrynowym.

Podobne przepisy

Kluski śląskie z cukrem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Pieczarki duszone z jalapeno

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Zapiekane ziemniaki a’ la puree

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Ziemniaki na kolorowo

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Jarskie

Krokiety ziemniaczane II

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-26

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Bułki maślane (szakarac)

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie