Smaczna sałatka wigilijna i nie tylko
Przepis została dodana w dniu: 16.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2733 osób!
Na zdrowie!
Makaron – drobniutki gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki, myjemy, oczyszczamy, płuczemy i ścieramy na jarzynówce, skrapiamy sokiem z cytryny lub roztworem kwasku cytrynowego i wody. Oliwki osączamy i siekamy. Również imbir po obraniu drobniutko siekamy. Cebule 2 duże sztuki obieramy, płuczemy, kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę, cebulę i dusimy ją. Gdy cebula zeszkli się dodajemy posiekany imbir, pieczarki, i dusimy je na złoty kolor. Do odcedzonego makaronu dodajemy pieczarki z imbirem i cebulą, odrobinę soli i oregano – do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy, układamy w salaterce.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Sałatki