Przepis na Węgierki w occie bez pestek

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
2431
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

Jak zrobić Węgierki w occie bez pestek?

Śliwki umyć i wydrylować. Ocet zagotować z wodą i goździkami. Węgierki przełożyć do garnka, zalać zalewą od razu po zdjęciu z ognia. Śliwki odstawić na 5- 6 godzin. Po tym czasie przekładać je do słoików. Przesypać cukier, wlać zalewę do pełnia, pasteryzować do 10 minut.

Podobne przepisy

Sok z wiśniami

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Marynowana papryka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przetwory

Konfitura z truskawek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-25

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Przetwory

Gąski w occie

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-06-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Marynowany arbuz

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Przetwory

Surówka z czerwonej kapusty i jabłek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-16

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory