Ogórki gruntowe obrać ze skórki i pokroić wzdłuż na pół, i potem znowu na pół. Selera naciowego pokroić na paski długości 5-7 cm. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić ją na długie niezbyt wąskie paski. W miseczce dobrze wymieszać jogurt naturalny z majonezem. Obrać czosnek. Ogórka węża umyć, nie obierać, zetrzeć na tarce na malutkich oczkach, odlać połowę soku, który puścił ogórek. Zetrzeć również czosnek, wymieszać razem. Do sosu dodać tarty ogórek i przyprawę do tzatzików. Gotowy sos przełożyć do małej miseczki, położyć ją na środku większego talerzyka, dookoła niego ułożyć pokrojone warzywa, delikatnie posypać je solą. Maczać je w sosiku.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet