Przepis na Wafle z masą kajmakową

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2436
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Receptura została dodana w dniu: 30.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2261 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • wafle tortowe 1 opakowanie
  • mleko skondensowane słodzone 1 puszka
  • masło 4 łyżki
  • posiekane orzechy włoskie 2 łyżki
  • posiekane orzechy laskowe 2 łyżki

Jak zrobić Wafle z masą kajmakową?

Mleko skondensowane słodzone wkładamy do garnka wypełnionego wodą ( mleka nie otwieramy, wkładamy całą puszkę). Mleko gotujemy przez około 2 godziny na małym ogniu. Następnie mleko przestudzamy, wyjmujemy do miseczki, miksujemy z posiekanymi orzechami i miękkim masłem. Wafle przekładamy masą kajmakową. Masy powinno wystarczyć na wszystkie 5 wafli, które są w opakowaniu.

Podobne przepisy

Szachownica

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2011-08-17

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka maślane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Kolorowe ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Kruche ciastka z maszynki

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-04-20

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta

Rolada malinowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-10-30

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Kruche ciasto z makiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta