Przepis na Tort sachera

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3010
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • cukier 10 dag
  • masło 15 dag
  • czekolada 15 dag
  • mąka tortowa 15 dag
  • jajka 6 szt.
  • dżem morelowy
  • masło do smarowania formy
  • bułka tarta do obsypania formy

Jak zrobić Tort sachera?

Czekoladę należy rozpuścić w naczyniu na parze. W makutrze utrzeć masło z cukrem, po dodaniu czekolady, ponownie utrzeć. Dodać żółtka, dobrze ukręcić, dodać mąkę i wszystko wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitą, sztywną pianą z białek. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą tortownicy, po czym upiec. Po wyjęciu przekroić na dwie lub trzy części. Przełożyć, a następnie posmarować ze wszystkich stron dżemem morelowym. Z wierzchu i po bokach można polać letnią polewą czekoladową. Ubrać świeżymi lub kandyzowanymi owocami, najlepiej morelami.

Podobne przepisy

Ciasteczka drożdżowe z marmoladą

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Ciasto z manną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasto pyszne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-21

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Ptysiowe oponki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Ciastka bezowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: cartoon

Kategoria: Ciasta

Drożdżowa babeczka z oczkami

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta