Przepis na Tort bez pieczenia

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
80 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2021
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta, Desery

Przepis została dodana w dniu: 20.04.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2451 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • biszkopty okrągłe 4 opakowania
  • budyń waniliowy 1 opakowanie
  • kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
  • wódka czysta 1 kieliszek
  • masło 1 kostka
  • masa krówkowa 1 puszka
  • woda 1 miseczka
  • mleko

Jak zrobić Tort bez pieczenia?

Budyń zagotować w takiej ilości mleka, aby mógł stężeć, przestudzić. Masło zmiksować dodając stopniowo budyń. Kawę rozpuścić z wodą, dodać wódkę. Biszkopty maczać w kawie i układać na blaszce.

Po ułożeniu warstwy ciasta, posmarować go masą krówkową i ponownie wyłożyć warstwę z namaczanych biszkoptów. Przełożyć masą i wyłożyć ostatnią warstwą namoczonych biszkoptów. Wierzch pokryć pozostałą masą i udekorować wg potrzeby i gustu.

Podobne przepisy

Ciasto kruche z rabarbarem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: nena17

Kategoria: Ciasta

Okrągłe ciasteczka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Desery

Jabłecznki z rumem

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka przekładane

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-23

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Ciasta

Sernik na biszkoptowym spodzie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-04

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Babka w polewie krówkowej

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-11-21

Dodany przez: Emila

Kategoria: Ciasta