Przepis na Tort ajerkoniakowy z pistacjami

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1714
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • mały spód biszkoptowy
  • galaretka z czerwonych porzeczek 1/2 słoika (225g)
  • śmietana kremówka 3/4 litra
  • zagęszczacz do śmietany 1 op
  • cukier 1 łyżka
  • ajerkoniak 50 ml
  • pistacje posiekane 3 dag
  • cukrowe jajeczka
  • zajączki z kruchego ciasta 12 szt

Jak zrobić Tort ajerkoniakowy z pistacjami?

Kremówkę ubić z cukrem i zagęszczaczem, doprawić ajerkoniakiem. Biszkopt przekroić na pół. Spód posmarować galaretką (2 łyżki odłożyć do dekoracji) i częścią bitej śmietany. Przykryć drugim krążkiem. Ponownie nałożyć warstwę śmietany i posmarować nią również boki tortu. Resztę śmietany przełożyć do szprycerki, udekorować brzegi i środek tortu. Wierzch ozdobić kleksami z galaretki, kolorowymi jajeczkami i pistacjami, boki obłożyć zajączkami z ciasta.

Podobne przepisy

Ciastowy kruchy spód

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 16 min.

Data dodania: 2024-03-11

Dodany przez: Car

Kategoria: Ciasta

Rolada z galaretką

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-17

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Makowiec z jabłkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: orlan

Kategoria: Ciasta

Przekładaniec z kaszą manną

Ile porcji: 28

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Piszingery

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Ciasto Stefania

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta