Przepis na Szarlotka na zimno

Dodano przez:
Ile porcji:
7
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1260
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • budyń śmietankowy 1 szt
  • żelatyna 6 łyżek
  • masło 2 łyżki
  • mleko 0,5 litra
  • cukier puder 5 łyżek
  • jabłka winne 0,5 kg
  • bita śmietana

Akcesoria

  • garnek
  • łyżka
  • tarka
  • mikser

Jak zrobić Szarlotka na zimno?

Żelatynę rozpuszczamy w 8 łyżkach mleka. Budyń gotujemy z resztą mleka wg przepisu na opakowaniu. Mieszamy z masłem, studzimy. Jabłka obieramy i ścieramy.

Budyń miksujemy z cukrem pudrem i żelatyną. Dodajemy jabłka. Masę przekładamy do tortownicy. Chłodzimy ok 2 godziny. Dekorujemy bitą śmietaną.

Podobne przepisy

Pyszne babeczki muffinkowe

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-11

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Mini ptysie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Galaretka pomarańczowa

Ile porcji: 5

Data dodania: 2023-01-26

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Desery

Adwokat

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Domowa sangria

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-02-27

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Desery

Pączki z masą kajmakową

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Desery