Przepis została opublikowana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2274 odwiedzających!
Smacznego!
Dojrzałe borówki przebrać, opłukać, przełożyć do większego naczynia, zasypać drobnym cukrem kryształem, przykryć i gotować na wolnym ogniu, po kilku minutach dodać najpierw obrane i pokrojone gruszki a potem wypestkowane śliwki, kawałeczek cynamonu, parę goździków, skórkę pomarańczową i dalej gotujemy, aż owoce będą całkiem miękkie i przezroczyste. Jeśli kompot wyjdzie zbyt kwaśny dodajemy jeszcze trochę cukru i zagotowujemy. Gorący kompot przekładamy do wyprażonych gorących słoiczków i szybko zakręcamy je. Stawiamy je do góry dnem i nakrywamy kocem, by pod nim stygły.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery