Przepis na Sos z jabłek i cebuli

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1135
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Receptura została opublikowana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2481 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • jabłka 30 dag
  • cebule 3 główki
  • olej sojowy 1 łyżka
  • woda 1/4 szkl
  • majeranek 1 szczypta
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Jak zrobić Sos z jabłek i cebuli?

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, podzielić owoce na kawałki, cebulę obrać, poszatkować i razem podsmażyć na oleju, podlać wodą i dusić ok. 10 minut. Ostudzić, zmiksować, doprawić majerankiem, solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Sos najlepiej podawać na gorąco (dobry również na zimno) do mięs lub ryb.

Podobne przepisy

Sos tysiąca wysp

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos karmelowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos grzybowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-16

Dodany przez: ola

Kategoria: Sosy

Sos ziołowo-czosnkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Sosy

Sos słodko-kwaśny z cukinii

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2022-11-06

Dodany przez: madi356

Kategoria: Sosy

Sos z pomidorami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy