Receptura została dodana w dniu: 11.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2595 osób!
Na zdrowie!
Z kostki przygotowujemy bulion z 3 szklanek wody. Listki mniszka i cebulkę dymkę dokładnie płuczemy, osączamy i drobno kroimy. Ogórki po umyciu obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do wrzącego bulionu wrzucamy ogórki i zieleninę oraz skórkę otartą z cytryny, gotujemy kilka minut. Mąkę dokładnie mieszamy z niewielką ilością zimnej wody, podbijamy nią sos i zagotowujemy (z mąki i 3 łyżek masła lub oleju można przyrządzić zasmażkę i nią zagęścić sos). Odstawiamy garnek z palnika. Zabielamy sos śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i curry.
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy