Przepis na Sos marynowany

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1134
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Receptura została dodana w dniu: 04.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2584 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • fasolka szparagowa 20 dag
  • małe różyczki kalafiora 20 dag
  • agrest 20 dag
  • melon 20 dag
  • marchew 25 dag
  • winogrona ciemne 15 dag
  • sól 12 dag
  • gorczyca 30 dag
  • ocet winny 750 ml
  • kurkuma 1 łyżeczka

Jak zrobić Sos marynowany?

Warzywa i owoce drobno posiekać i wymieszać z 8 dag soli, odstawić na dobę. Gorczycę zmielić, warzywa i owoce przelać na sicie przegotowaną wodą aby zmyć sól. Dodać gorczycę i wymieszać. Ocet gotować 10 min. Z resztą soli zalać gorącym owoce i warzywa wymieszać i przełożyć do słoików. Odstawić

Podobne przepisy

Pomidory w zalewie octowej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Leczo z fasolką szparagową pasteryzowane

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Sałatka słodko-kwaśna z ogórków

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 1080 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przetwory

Marynowane grzyby leśne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Małosolne ogórki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-08-14

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Przetwory

Dżem z wiśni

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przetwory